Top Blogi

niedziela, 6 marca 2011

Faza II P+W

                   I śniadanie - serek homogenizowany z       kakako ,kawa z mlekiem 1,5%

                     II śniadanie - pieczarki faszerowane(niezbyt śniadaniowe ,ale miałam na nie ochotę)(pomysł własny) )

Pieczarki umyc,łyżką ostrożnie wydrążyc korzonki z odrobiną środka(tak,żeby nie przeciąc kapelusza)
Środek kapeluszów trochę posolic,odstawic ... cebulę drobno pokroic i podsmazyc na suchej patelni (odrobinę podlac wodą,żeby nie przypalic),dodac pokrojone korzonki i dusic,podlewając woda od czasu do czasu.Przyprawic solą i pieprzem.
Jak będa już gotowe ,dodac starkowane gotowane jajka, połączyc z duszonymi korzonkami ,przyprawic wg własnego smaku.Nakładac w wydrążone kapelusze ,wstawic do piekarnika na około 40 minut,w tem.180 *C
Ilości nie podaje,bo to bez znaczenia ....

Obiad - barszcz ukraiński z pulpecikami z indyka



kotlety mielone ,pieczone w piekarniku




Deser- pianka z bezami i sosem czekoladowym









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz