Top Blogi

Coś na ząb - tatar,faszerowane pieczarki itp ...



Tatar
tu chyba nie muszę podawac dokładnie przepisu,
kawalek ładnej wołowiny zmielic ,cebulke i ogorka kiszonego pokroic w drobną kostke,jajko sparzyc kilka sekund, wybic żółtko ,kto nie lubi z żółtkiem może byc i bez niego.przyprawic sola i pieprzem wymieszac wszystko ..Smacznego


Gotowane jajko,chuda wedlinka nadziana twarozkiem ze szczypiorkiem 


Faszerowane pieczarki




Pieczarki umyc,łyżką ostrożnie wydrążyc korzonki z odrobiną środka(tak,żeby nie przeciąc kapelusza)
Środek kapeluszów trochę posolic,odstawic ... cebulę drobno pokroic i podsmazyc na suchej patelni (odrobinę podlac wodą,żeby nie przypalic),dodac pokrojone korzonki i dusic,podlewając woda od czasu do czasu.Przyprawic solą i pieprzem.
Jak będa już gotowe ,dodac starkowane gotowane jajka, połączyc z duszonymi korzonkami ,przyprawic wg własnego smaku.Nakładac w wydrążone kapelusze ,wstawic do piekarnika na około 40 minut,w tem.180 *C
Ilości nie podaje,bo to bez znaczenia ....