Pudding wg Nigella Lawson dla mnie to pyszny deser czekoladowy
Składniki
4-5 sztuk miękkich gruszek ,mogą być z kompotu lub świeże dojrzałe
mąka 125 g
cukier 125 g
kakao dobrej jakości 25 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej
masło 150 g rozpuścić
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 całe jajka
Sposób wykonania :
Obrane gruszki ( ja posypałam je cynamonem) ułożyć w naczyniu żaroodpornym (23 cm) .
Wszystkie składniki wymieszać ,aż do połączenia , ciasto jest dość gęste, bo nie dajemy żadnego płynu ,oprócz roztopionego masła, następnie ciasto wyłożyć na gruszki w naczyniu., nie muszą być szczelnie zakryte.
4-5 sztuk miękkich gruszek ,mogą być z kompotu lub świeże dojrzałe
mąka 125 g
cukier 125 g
kakao dobrej jakości 25 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej
masło 150 g rozpuścić
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 całe jajka
Sposób wykonania :
Obrane gruszki ( ja posypałam je cynamonem) ułożyć w naczyniu żaroodpornym (23 cm) .
Wszystkie składniki wymieszać ,aż do połączenia , ciasto jest dość gęste, bo nie dajemy żadnego płynu ,oprócz roztopionego masła, następnie ciasto wyłożyć na gruszki w naczyniu., nie muszą być szczelnie zakryte.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńGruszki i czekolada to obowiązkowy deser przynajmniej raz na jakiś czas. Ja ogólnie lubię bardzo wszelkiej maści desery, a w szczególności z wykorzystaniem przepisów https://wkuchnizwedlem.wedel.pl które zawsze są bardzo pyszne.
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń