II śniadanie - pieczarki faszerowane(niezbyt śniadaniowe ,ale miałam na nie ochotę)(pomysł własny) )
Pieczarki umyc,łyżką ostrożnie wydrążyc korzonki z odrobiną środka(tak,żeby nie przeciąc kapelusza)
Środek kapeluszów trochę posolic,odstawic ... cebulę drobno pokroic i podsmazyc na suchej patelni (odrobinę podlac wodą,żeby nie przypalic),dodac pokrojone korzonki i dusic,podlewając woda od czasu do czasu.Przyprawic solą i pieprzem.
Jak będa już gotowe ,dodac starkowane gotowane jajka, połączyc z duszonymi korzonkami ,przyprawic wg własnego smaku.Nakładac w wydrążone kapelusze ,wstawic do piekarnika na około 40 minut,w tem.180 *C
Ilości nie podaje,bo to bez znaczenia ....
Obiad - barszcz ukraiński z pulpecikami z indyka
kotlety mielone ,pieczone w piekarniku
Deser- pianka z bezami i sosem czekoladowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz